Anasayfa » Gelecek » 50 Yıl Dayanan Pil

50 Yıl Dayanan Pil

Çinli teşebbüs Betavolt, akıllı telefonlara yine şarj edilmeye gerek kalmadan 50 yıl boyunca güç sağlama potansiyeline sahip yenilikçi bir nükleer pil geliştirdiğini sav ediyor; Pekin merkezli şirket, atom gücü pillerinin, 63 nükleer izotopu madeni paradan daha küçük bir modüle sığdırarak atom gücünün minyatürleştirilmesini başaran birinci pil olduğunu argüman ediyor. Bu teknoloji, izotopların çürümesi sonucu ortaya çıkan enerjiyi elektriğe dönüştürüyor ve güç inovasyonunda değerli bir ilerlemeye işaret ediyor.

Betavolt’un nükleer bataryası, telefonlar ve drone’lar üzere çeşitli ticari uygulamalara yönelik seri üretim planlarıyla birlikte pilot testlerden geçiyor. Şirket, atom gücü pillerinin havacılıkta, yapay zeka ekipmanlarında, tıbbi aygıtlarda, mikroişlemcilerde, gelişmiş sensörlerde, küçük dronlarda ve mikro robotlarda kullanılmasını ve Çin’in yapay zeka teknolojik ihtilalinde ön sıralarda yer almasını öngörüyor.

Nükleer pilin tasarımı, hafif yapı, uzun servis ömrü, yüksek güç yoğunluğu ve -76 ila 248 F° (-60 ila 120 santigrat derece) ortasındaki çok sıcaklıklarda çalışabilme yeteneği üzere avantajlar sağlar. Modüler tasarım, birden fazla atomik pilin bağlanmasına imkan tanıyarak otomotiv teknolojisi ve yapay zeka sistemleri üzere uygulamalar için daha yüksek güç çıkışı sağlıyor.

Radyasyonla ilgili korkulara değinen Betavolt, pilinin inançlı olduğunu, harici radyasyon içermediğini ve bu durumun onu kalp pilleri ve koklear implantlar üzere insan bedenindeki tıbbi aygıtlarda kullanıma uygun hale getirdiğini öne sürüyor. Bozunma mühletinden sonra radyoaktif izotoplar, çevresel bir tehdit oluşturmayan, kararlı, radyoaktif olmayan bir bakır izotopuna dönüşür.

Bu yenilik, şarj aygıtlarına ve taşınabilir güç bankalarına olan gereksinimi ortadan kaldırarak elektronikte ihtilal yaratabilir ve potansiyel olarak, klâsik Li-ion pillerde görüldüğü üzere, pil kapasitesinde ve şarj döngüleri boyunca ömründe bozulma olmadan daima çalışan aygıtlara yol açabilir.

Başarılı olması durumunda, nükleer pil, dronlar, telefonlar ve elektrikli otomobiller üzere aygıtların daima çalışmasını sağlayarak güç kaynağı teknolojisinde dönüştürücü bir gelişmeye işaret edebilir.

İçeriği Oyla

Yorum yapın