Anasayfa » İlaç Rehberi » Arcalion

Arcalion

Aprazol nedir ne için kullanılır, Aprazol nasıl kullanılır, Aprazol ’in saklanması, Aprazol ’i kullanmadan evvel dikkat edilmesi gerekenler, Aprazol’in muhtemel yan tesirler nelerdir.

Mikropellet Kapsül

Lansoprazol

Ambalaj: 

30 mgx14 Kapsül.

Eşdeğeri: 

Degastrol Mikropellet Kapsül:

 30 mgx14 KapsülDeva;Helicol Mikropellet Kapsül: 30 mgx14 kapsülEczacıbaşı;Lansazol Mikropellet Kapsül: 30 mgx14 Kapsülİlsan;Lansor Mikropellet Kapsül: 30 mgx14 kapsülSanovel;Lanzedin Kapsül: 30 mgx14 kapsülBiofarma;Ogastro Mikropellet Kapsül: 30 mg x 14 kapsülAbbott;Opagis Mikropellet Kapsül: 30 mg 14 KapsülMustafa Nevzat;Vogast Enterik Mikropellet Kapsül: 30 mg x 14 kapsülFako;Zoprol Mikropellet Kapsül: 30 mgx14 kapsülToprak.

Endikasyon: 

Duodenal ülser, gastrik ülser, reflü özofajitin kısa süreli rehabilitasyonunda, Zollinger Ellison belirtiyi dahil patolojik hipersekresyonun uzun süreli rehabilitasyonunda Helicobacter pylori enfeksiyonu ile izleyen duodenal ülser rehabilitasyonunda endikedir.

Kontrendikasyon: 

Lansoprazole karşı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.

Uyarılar: 

Tesir ve emniyeti belirtilmediğinden gebelerde, emzirenlerde ve 18 yaşın altında kullanılmamalıdır.Hepatik yetmezliği olanlarda doz 30 mg’yi aşmamalıdır.

Yan Tesirleri:

 En çok tesadüfülen advers tesirler diyare, baş ağrısı,baş dönmesi, bulantı ve konstipasyon dur. Abdominal ağrı, baş ağrısı,bulanık belirtiyi, ağrı, sırt ağrısı, gö-ğüs ağrısı ve enfeksiyon, diyare,gastrointestinal anomali polip, kusma, diş bozukluğu, bulantı,gastroenteritis, rektal bozukluk, artralji görülmüştür. Anafilaksi Dahil kızarıklık, prurit ve fazla duyarlılık tepkinleri raporedilmiştir.

İlaç Etkileşimleri: 

Teofilinle beraber kullanımı teofilin dozu ayarlama gerektirebilir. Sukralfat Tan en az yarım saat evvel kullanılmalıdır.Ketokonazol, ampisilin esterleri, demir tuzları, digoksin gibi ilaçların emilimini etkileyebilir.

Doz Teklifi:

 Duodenum ülserinde gşanda tek doz 1 Kapsül, yemeklerden evvel uygulanmalıdır, rehabilitasyon süresi 4 haftadır. Gastrik ülserde gşanda 1 defa 30 mg kullanılır, rehabilitasyon süresi 4 haftadır, gerekirse rehabilitasyona 2-4 hafta daha devam edilir. Reflü özofajitte aşınma ve ülserasyon varlığının endoskopik tespiti halinde gşanda 1 defa 30 mg dozunda kullanılır, rehabilitasyon süresi 4-8 haftadır, gerektiğinde 8 haftalık ek bir rehabilitasyon uygulanabilir. Nüks ile gelen erozif özofajit hastalarda 8 haftalık ek bir rehabilitasyon daha düşünülmelidir. Zollinger Ellison belirtiyi gibi hipersekresyon vaziyetlerinde başlangıç dozu tek seferde 60 mg’dir, gerektiğinde gnamlık doz 120-180 mg’ye artırılabilir, 90 mg’nin üzeri gnamlık dozlar ikiye parçalanarak uygulanmalıdır. Duodenal Ülserle ilgili H. pylori eradikasyonunda, üçlü rehabilitasyon rejimi: Yemeklerden Evvel alınmak üzere 30 mg lansoprazol gşanda 2 defa, aç veya tok 500 mg klaritromisin gşanda 2 defa, aç veya tok 1 g amoksisilin gşanda 2 defa,14 gnam müddetle uygulanır; ikili rehabilitasyon rejimi: Yemeklerden evvel alınmak üzere 30 mg lansoprazol gşanda 2 defa, aç veya tok 500 mg klaritromisin 8 saat arayla gşanda 3 defa, 14 gnam müddetle uygulanır. Ülserin iyileşmesi bitirmek için lansoprazol rehabilitasyonu 4 haftaya uzatılabilir.

İçeriği Oyla

Yorum yapın