Ziyaretçilerimiz çok sık bir biçimde çamaşır aygıtı deterjan gözü hakkında sualler sormaktaydı. Bu içeriğimizle beraber kıymetli ziyaretçilerimize çamaşır aygıtı deterjan gözü neresi? Sualinin yanıtını vermiş olacağız. Bununla beraber deterjan haznesi neresi, çamaşır aygıtı deterjan haznesi, çamaşır aygıtı gözleri, çamaşır aygıtı deterjan koyma başlıklarında da değişik bilgileri sizlere aktaracağız.
Her gün milyonlarca çamaşır yıkanıyor ve her yıkanan çamaşır için yumuşatıcı, deterjan ve toz ilave ediliyor. Toz ve deterjan sayesinde yıkadığımız çamaşırlar hem daha hoş bir kokuya sahip oluyor hem de lekelerden daha iyi bir biçimde arınmış oluyor. Peki, çamaşır aygıtı deterjan gözü bütün olarak neresi? İşte sizlere ayrıntılı bir biçimde sualinizin yanıtı…
Çamaşır Aygıtı Deterjan Gözü neresi
Çamaşır Aygıtı Deterjan Gözü
Çamaşır cihazının deterjan gözü aygıtın marka ve modeline göre farklılık göstermektedir. Fakat tam çamaşır cihazların anlam her zaman aynı işleyişi göstermektedir. Çamaşır aygıtı için deterjan gözünün neresi olduğunu daha iyi bir biçimde kavrayabilmeniz için alttaki bilgiyi paylaşabiliriz;
İlk bölme ön devireme deterjan bölgesidir.İkinci bölme basmakalıp devireme deterjan bölgesidir.Üçüncü bölme yumuşatıcının gözüdür.
Aygıtınızın deterjan bölmesini açtığınızda üzerinde numaralar olduğunu göreceksiniz. Bu hangi deterjanın veya tozun nereye koymanız gerektiğini sizlere daha iyi bir biçimde anlatmış olacaktır.
Akışkan Deterjan Hangi Göze Konur?
Çamaşır aygıtları geçmişten günümüze kadar her zaman toz deterjan ile çalışmaya odaklı programlanmışlardır. Fakat teknolojinin git gide büyümesiyle beraber toz deterjanla beraber artık çamaşır cihazların akışkan deterjan da kullanılmaktadır. Akışkan deterjanı koyabilmeniz için çamaşır aygıtı üreticileri aygıtı yeni baştan üretmek yerine dolaysız olarak hazne bölmelerine ek aparat dahil etmişlerdir. Bu aparat yukarıyada paylaşmış olduğumuz 2 numaralı bölmedir. 2 numaralı bölmeye akışkan deterjan ilave edebilirsiniz.
Çamaşır Aygıtı Deterjan Gözü Nasıl Çıkarılır?
Çamaşır aygıtınızı hiç zorlamadan deterjan haznesini açın ve orta kısmına bastırarak kendinize usulca çekin. Bu sayede deterjan hazneleriniz çıkmış olacaktır.
Çamaşır Aygıtı Deterjan Gözü Nasıl Arınılır?
Çamaşır aygıtınızın deterjan haznesini çıkardıktan sonra bir leğen veya geniş bir kap içerisine hazne konulur. Leğen veya kap içerisine bol ölçüde su konularak haznenin pakliği sağlanır. Şayet deterjan haznesi üzerinde bol ölçüde küf veya türevi bir leke görürseniz bu lekeleri arınmak için fırça takviyeyi alabilirsiniz.
Çamaşır Aygıtı Hakkında Kısa Bilgi
Çamaşır yıkamak için kullanılan beyaz eşyalardan bir tanesi olan çamaşır aygıtı 1908 senesinde Alva John Fisher tarafından buluş edilmiştir. Kurutma özelliğine sahip çamaşır cihazlarıysa 1924 senesinde üretilmiştir. Daha sonrasında 1937 senesinde Bendix Corporadition isimli işletme bütün otomatik çamaşır aygıtlarını üretti. 1940 ’lı senelerde piyasaya sürülen bütün otomatik makineler, 1951 senesinde Almanya pazarına sunulmuştur. O zamanlar bir makine 2000 marka satılıyordu.
Genel kategorimize de göz atabilirsiniz.