Ziyaretçilerimizden çok sık bir biçimde kalp bataryayı maliyetleri nedir? Biçiminde sual almaktaydık. Bu içeriğimizle beraber kıymetli ziyaretçilerimize kalp bataryayı maliyetleri mevzusunda ayrıntılı bilgiler paylaşmaya çalışacağız. Bununla beraber kalp bataryayı nedir, kalp bataryayı ne işe fayda, en iyi kalp bataryayı markası, kalp bataryayı ne kadar başlıklarında da farklı bilgileri aktarmış olacağız.
Son zamanlarda kalp ve damar hastalıklarına dair çok fazla hastalığa tesadüfülüyor. Kalp ve damar hastalıkları dolayısıyla hasta olan hastaların bir çoğuysa bu hastalığı yenebilmek emeliyle farklı yollara, farklı rehabilitasyonlara müracaat etiyorlar. Kalp ve damar hastalıklarında çok sık bir biçimde görülen kalp bataryayı vakasıysa en çok kullanılan rehabilitasyon usullerinden bir tanesidir. Peki, kalp bataryayı maliyetleri ne kadar? İşte sizlere tüm ayrıntılarıyla kalp bataryayı maliyetleri hakkında geniş açıklamalar…
Kalp Bataryayı Nedir?
Kalp bataryayı; ‘ ’Kalbin ritmini oluşturan, tertip eden ve şok uygulaması yapabilen elektronik aygıtlardır. ’ ’ Yavaş atan bir kalbi kumpasa sokabilecek seviyede tesirli olan bu bataryalar son senelerde çok popüler hale gelmiştir. Kalp ritmi haricinde kalp bataryalarının ölümcül ritim bozukluklarına mani olduğu ve bununla beraber kalp yetmezliği hastalığı içinde gelişmiş kalıcı kalp bataryalarıyla hastanın rehabilitasyon edildiği öğrenilmektedir.
Kalp Bataryayı Çeşitleri Nelerdir?
3 farklı kalp bataryayı çeşidi bulunmaktadır. Bu 3 farklı kalp bataryayı birbirinden farklı özellikte olup hastanın rehabilitasyonu için kullanılmaktadır.
Standart Kalp Bataryayı – Pacemaker ismiyle öğrenilen standart kalp bataryaları kalp nabzını olağan seviyelerde yakalayabilmek emeliyle kullanılmaktadır. Bu kalp pilinin öğrenilen en büyük özelliğiyse kalbin yavaşlamasını yasaklayarak durmasını önlemiş olur. En ufak kalp bataryayıdır. Şoklamalı Kalp Bataryayı – Değişik bir ismiyle ICD olan bu kalp bataryaları yüksek süratli ritim bozukluğunun rehabilitasyonu için kullanılabilir bataryalardır. Ani vefata yol açabilecek hastalıklar için kullanılan bu kalp bataryaları, kalp ritmini baskılar ve şok tesiri oluşturur. Bu sayede kalp ritmi olağan seviyesine kazanç. Kalp Yetmezliği Bataryayı – Değişik ismiyle CRT olan bu bataryalar kalp yetmezliği hastalığında kullanılmaktadır. Kalbin performansını çoğaldırmaya müteveccihtir ve şoklama özelliğini barındırır. Fakat her bir CRT elektronik aygıtında şoklama özelliği olmayabilir. Kalp yetmezliği bataryayı olarak öğrenilen bu bataryanın millet arasındaki ismi 3 boşluklu kalp bataryayıdır. Takılması güç olabilir ve uzun müddette takılabilir. Kalp bataryayı maliyeti ne kadar?
Kalp Bataryayı Maliyetleri
Kalp bataryayı maliyetini internetten bilmeniz Doğru değildir. Fakat sizlere bilgi olabilmesi açısından vasati maliyeti paylaşacağız.
En düşük kalp bataryayı maliyeti – 3.000 TL Azami kalp bataryayı maliyeti – 15.000 TL
Paylaştığımız bu maliyet skalası sizleri yanıltmasın. Zira size en Doğru maliyeti verebilecek ve rehabilitasyonunuzu Doğru bir biçimde yapabilecek olan uzman hekimlerdir. Hekiminize danışarak kalp bataryayı maliyetleri hakkında daha fazla ayrıntılı bilgiye erişebilirsiniz.
Kalp Bataryasını SGK Karşılıyor Mu?
Evet, muhakkak bir meblağa kadar SGK, kalp bataryayı ödemelerini karşılamaktadır. Karşıladığı kalp bataryayı çeşitlerini ve meblağları alttan bilebilirsiniz.
SUT kodu; KR1013, DDR pediatrik Kardiyoloji ödeme meblağı 4.306,50 SUT kodu; KR1014, DDR Kardiyoloji ödeme meblağı 2.640,00 SUT kodu; KR1015, DDR MR geçimli Kardiyoloji ödeme meblağı 9.900,00 SUT kodu; KR1016, DDR ventriküler Pacing eksiltici özelliği bulunan ve algoritması olan Kardiyoloji ödeme meblağı 3.300.00 SUT kodu; KR1017, VDD- VDDR Kardiyoloji ödeme meblağı 2.356,20 SUT kodu; KR1018, VVIR pediatrik Kardiyoloji Ödeme meblağı 3.030,50 SUT kodu; KR1019, VVIR Kardiyoloji ödeme meblağı 2.368,58 SUT kodu; KR1020 VVIR, MR geçimli ödeme meblağı 4.785,00 Sağlık Uygulama Bildiriyi kodu; KR1021 BI- Ventrikul Kardiyoloji ödeme meblağı 3.987,50
Genel kategorimize bakmayı unutmayınız.