Ziyaretçilerimizden sık bir biçimde kek yapma algoritması mevzusunda sual almaktaydık. Bu içeriğimizle beraber kıymetli ziyaretçilerimize kek yapma algoritması nedir? Sualine Doğru yanıtı verdik. Aynı zamanda kek imali algoritması, kek yapmanın püf noktaları, kek yapmak için malzemeler nelerdir? Başlıklarında da değişik bilgiler verdik.
Algoritmalar yaşamımızın her alanında karşımıza çıkıyor ve algoritmalarla günlük yaşamımızı hayli bir basitleştiriyoruz. Kullandığımız uygulamalardan tutun elimizdeki telefon, buzdolabı, çamaşır aygıtı usunuza gelebilecek her bir ürün ve makinenin kendine göre algoritması bulunuyor. Peki, kek yapma algoritması nedir? İşte sizlere tüm ayrıntılarıyla kek yapma algoritması nedir?
Kek Yapma Algoritması
Kek Yapma Algoritması
Algoritma içerisinde bir iş bulunur ve bu işin her bir parçacığı algoritmaya dahil olur. Adım adım ilerlenerek tüm iş sonunda algoritma bitirilmiş olur. Kek yapma algoritması için alttaki adımları takip edebilirsiniz.
Başla.
Fırını 170 dereceye getir. 2 yumurtayı 1 kadeh şekerle çırp. 1 çay kadehi yoğurt ve 1 çay kadehi zeytinyağı ilave ederek karıştır. 2 su kadehi un ekle ve karıştır. Şayet elinde fındık ve kakao yoksa 7. Adıma git. Fındık ve kakao ekle ve 9. Adıma git. Kuru üzüm ekle ve 9. Adıma git. Malzemeleri karıştır ve kabartma tozu ekle. Kek kalıbını yağla. Malzemeleri kalıba dök. Fırına koy ve 45 dakika pişir. Fırından çıkar.
Tamamla.
kek imali algoritması
Algoritma Nedir?
Algoritma sayesinde belli bir problemi çözeriz veya belli emele erişmiş oluruz. Planlanan yolda bir başlangıç gidişatı olur ve bitişinde son vaziyetine kavuşulur. Sonlu harekâtlar kümesi olarak adlandırılan algoritma matematik ve bilgisayar biliminde sık bir biçimde kullanılır.
Genel olarak bilgisayar programlarında kullanılan algoritma, tüm programlama dillerinin temeline sabreder. Temel bir komutu yerine getirmek, işleyişini bozmadan işi sonlandırmak gibi hadiselerin her birisi algoritmaya dahil olur.
Algoritma Nerelerde Kullanılır?
Algoritma için imtihan içerisinde kaleminizin ucunun bitmesi, aldığınız pabucun minik gelmesi, mektebe geç kalmanız gibi hadiseler misal verilebilir. Bunların her birisi birer problemdir fakat bu problemi belirleyen, sebebini açıklayan ve çözüme kavuşturulan her bir hadiseye algoritma denilebilir. Problemi çözecek olan algoritma belli bir sıraya göre planlanır ve sonlandırılır. Bir başlangıcı bulunur ve bu başlangıç bitince sonlandırılır.
Genel kategorimize bakmayı unutmayınız.