Pasaport resmi nasıl olmalı? Sualini sık bir biçimde alıyorduk. Emeli de sizi pasaport resmi nasıl olmalı? Veya nasıl çekilmeli? Mevzusunda uyararak süratli bir kılavuz sağlar.
Pasaport resimleri Doğruten uğraştırıcı ve bir o kadar dikkat çekilmesi güç olan resim çekim cinslerinden bir tanesidir. Pasaport resimlerini sürükletmek için nereye gideceğiniz mevzusunda hepimiz ailemizden veya dostlarımızdan bilgi alırız. Fakat pandemi gibi faktörler bu cins meselelerin aşılabilmesinde bize güçlük çıkartarak kullanışlı bir marifeti kendimizin nasıl elde edebileceğini öğretti. Peki, pasaport resmi nasıl olmalı? İşte sizlere tüm detayları ve Doğru yanıtı…
Pasaport Resmi Nasıl Olmalı?
Pasaportunuz gereksinim dinlediğiniz en ehemmiyetli seyahat belgesi olarak kullanılır. Seyahat evveli pasaportunuzu hakimiyet etmek ve lüzumlarını gidermek seyahat listenizin en üst sıralarında yer almalıdır. Pasaport haricinde vize ihtiyaçlarınız, konaklama ve valiz gibi öbür detayları da asla unutmamak gerekiyor.
Biyometrik vesikalık resimler, standartları ICAO tarafından tanımlanan ve cihazda okunabilen kimlik kartlarında kullanılan yüksek nitelikli, belli miktarları ve özellikleri olan surat biyometrisinin tespit edilebildiği resimlerdir. Ebatı 50 mm X 60 mm, beyaz fonda ve desensiz olmalıdır. Fonda gölgeler oluşmamalıdır, şahıs tarafından en son halini göstermesi bakımından son 6 altı ay içinde çekilmiş olmalıdır. Değişik boyutlarda ve fonlarda resim getirilmesi halinde müracaat bitirilememekte veya müracaat bitirilse dahi bu kimlik kartları tanzim sırasında nitelik hakimiyetten geçemediği için iptal edilmekte, bu vaziyette de yine müracaat etmeniz gerekecektir. Bu sebeple sürükletmiş olduğunuz biyometrik resimlerin 35 mm x 45 mm boyutunda kesilmemesi hususu resimcilere belirli andırdırılması gerekmektedir. Surat, resim üzerinde ortalanmış olarak saç modeliyle beraber tamamen görünür olmalıdır. Resimde kir ve bükülmeler olmamalıdır. Renkler nötr olmalı ve suratın natürel renklerini yansıtmalıdır. Kontrast iyi ayarlanmalı, ayrıntılar yeterince apaçık ve net olmalıdır. Gözler sarih konumda olmalı ve, net olarak görünmelidir. Saçlar gözleri kapatmamalı ve resim çekilirken Doğrudan kameraya bakılmalıdır. Işık surata denk miktarda yansıtılmalı, yansıma veya gölgeler bulunmamalıdır. Resimde “kırmızı-göz” bulunmamalıdır. Gözler net bir biçimde görünmeli, gözlük sırçayı üzerinde yansımalar bulunmamalı, renkli sırça veya güneş gözlüğü kullanılmamalıdır. Gözlük sırçasının kenarı veya çerçevesi gözleri kapatmamalı ya da gözleri kapatacak miktarda kalın olmamalıdır. Minik çocukların resimlerinde başka şahıs veya nesneler bulunmamalıdır. Bireyin lüzumlu olarak kullandığı gözlük ve eşi aksesuarlar dışında resimde şapka, başlık, pipo, vb. nesneler bulunmamalıdır. Başörtülü resimlerde surat çene ucundan alına kadar görünür olmalı, suratın üzerinde gölgeler oluşmamalıdır.
Pasaport Nedir?
Pasaport, seyahat hakkınızın en ehemmiyetli belgelerinden bir tanesidir. Pasaporta sahip olarak yurttaşlığa sahip olduğunuz ülkeye geri dönme hakkına sahip olursunuz. Harici olarak pasaport size milli bir hükümet tarafından tertip edilmiş belge garantisi sunar ve seyahati sırasında yolcuyu korur. Aynı zamanda resmi bir belge veya sertifika olarak geçmektedir.
Pasaport veya transit mektuplar bu gibi büyük resmi belgelerin her birisi seyahati sırasında yabancı şahsı yabancı topraklarda tehlikesiz bir biçimde seyahat ettirmeyi emeller. Minik bir broşür olan pasaport emeliyle de kullanılmaktadır. Her ülke kendi topraklarına giren yabancılar için emin koşulları koşar ve bu koşullar üzerinden seyahat izni verir. Pasaport ve vize de bu koşulları sağladığınız, tanımlanan koşullara geçim sağlayacağınız anlamına gelen sizi tehlikesiz yakalayan bir resmi belgedir.
Pasaport Cinsleri Nelerdir?
Türkiye ’de 4 değişik pasaport cinsi bulunmaktadır. 4 değişik pasaport cinsinin her birisi değişik emellere hizmet eder ve hizmetleri gereği değişik alanlarda kullanılır.
Bordo pasaport Siyah pasaport Yeşil pasaport Gri pasaport
Pasaport Yenileme Fiyatı Ne Kadar?
2023 seneyi itibariyle pasaport yenileme fiyatı 381 TL ’den başlayan maliyetlerle yenilenmektedir.
1 YIL: 381, 90 TL. 2 YIL: 539 TL. 3 YIL: 709, 40 TL. 4 YIL ve üzeri: 945, 10 TL
Rehber kategorimize bakmayı unutmayınız.