Anasayfa » İlaç Rehberi » Sulperazon

Sulperazon

Sulperazon nedir ne için kullanılır, Sulperazon nasıl kullanılır, Sulperazon ’in saklanması, Sulperazon ’i kullanmadan evvel dikkat edilmesi gerekenler, Sulperazon’in muhtemel yan tesirler nelerdir.

Flakon IM, IM/IV

Sulbaktam 1g, sefoperazon 1 gr

Ambalaj:

 IM: 1 Flakon, 5 mL sterilize su ve %2 lidokain kapsayan 1 eritici Ampul

: IM/IV: 1 flakon.

Endikasyon:

 Duyarlı Bakterilerin etmen olduğu üst ve alt solunum yolu, üst ve alt idrar yolu enfeksiyonları, peritonit, kolesistit, kolanjit ve öteki karın boşluğu enfeksiyonları, septisemi, menenjit, cilt, yumuşak doku,kemik ve eklem enfeksiyonları, enflamatuvar pelvik hastalıklar,endometrit, gonore ve öteki genital yol enfeksiyonlarının rehabilitasyonunda endikedir. Enfeksiyonların çoğu geniş spektrumundan dolayı tek başına Sulperazon ile yeterli biçimde rehabilitasyon edilebilir. Bununla beraber, kombine rehabilitasyon endikasyonu varsa,Sulperazon Öteki antibiyotiklerle birlikte kullanılabilir.

Kontrendikasyon:

 Sefalosporin Veya penisilin sınıfı antibiyotiklere alerjisi olduğu bilinen lerde kontrendikedir.

Uyarılar:

 b laktam ilaçlarla rehabilitasyon uygulanan hastalarda, ciddi ve ara gizeme fatal fazla duyarlılıkanafilaktik tepkinler bildirilmiştir. Şiddetli biliyer obstrüksiyon,şiddetli karaciğer hastalığı veya renal disfonksiyon varsa doz modifikasyonu gerekebilir. Gebelik yarıyılında bu ilaç yalnız netlikle lüzum varsa kullanılmalıdır. Sulbaktam ve sefoperazon emziren annelerin sütüne çok az ölçüde geçse de, emziren annelerde tedbirle kullanılmalıdır.

Yan Tesirleri:

 En çok ishal ve yumuşak gaita, bunları takiben bulantı ve kusma bildirilmiştir.Makülopapüler ten döküntüleri, ürtiker, eozinofili ve ilaca bağlı ateş gibi fazla duyarlılık belirtileri bildirilmiştir. Nötrofillerde Hafif bir eksilme rapor edilmiştir. Uzun süreli kullanımdan sonra reversibl nötropeni görülebilir. Çok ender olarak baş sızısı, ateş ve titreme gibi yan tesirler görülmüştür.

İlaç Etkileşimleri:

 Aralarında Geçimsizlik olduğu için aminoglikozid Solüsyonları İle Doğrudan karıştırılmamalıdır. Gşöhret içindeki tozların uygulamalarının aminoglikozid uygulamalarından olabildiğince uzak yakalanmaları da önerilir.

Doz Teklifi:

 Erişkinlerde bayağı gşöhretlik doz 12 saatlik aralarla denk bcan verilmiş dozlar halinde, sabah ve akşam ½-1 Flakon 1 g uygulanır.Şiddetli ve inatçı enfeksiyonlarda gşöhretlik total Sulperazon dozu 8g’ye 4 g sefoperazon etkinliğine kadar yükseltilebilir ve hastalara gerekirse daha fazla sefoperazon verilebilir.Sulperazon Çocuklarda 6 veya 8 saatlik aralıklarla uygulanmalıdır. Ciddi veya yineleyen enfeksiyonlarda Sulperazondozları 2-4 denk doza bcan verilmek üzere gşanda 160 mg/kg’ye kadar yükseltilebilir. Yeni doğan bebeklerde hayatlarının ilk haftasında ilaç 12 saatte bir uygulanmalıdır.

 

İçeriği Oyla

Yorum yapın