Ziyaretçilerimiz tarafından çok sık bir biçimde tavşanlar adet olur mu? Sualini alıyorduk. Bu içeriğimiz kıymetli ziyaretçilerimize tavşanlar adet olur mu? Sualine yanıt verecektir. Bununla beraber tavşanlar regl olur mu?, tavşanlar adet görür mü?, tavşanlar aybaşı olur mu?, dişi tavşan adet olur mu? Başlıklarında da değişik bilgileri aktarmış olacağız.
Dünya ’nın en tatlı varlıkları arasında yer alan ve her çocuğun hayalleri arasında yer alan tavşanlar kuşkusuz bizlerin en yakın minik arkadaşıdır. Konutumuza neşe katmak istiyorsak, kendimize minik bir dost arıyorsak tavşan sahiplenmek Doğru bir seçim olacaktır. Fakat her şey tavşan sahiplenmekle kalmıyor. Tavşanın özelliklerini, ne yediğini, ne yemediğini bu gibi mevzuları da bilmeniz gerekiyor. Neticede bir can satın aldınız ve bu cana en iyi biçimde bakmanız gerekiyor. Peki, tavşanlar adet olur mu? İşte sizlere ayrıntılı yanıt!
dişi tavşan adet olur mu
Tavşanlar Adet Olur Mu?
Tavşanlar adet olurlar fakat insanlar gibi adet görmezler. Bayanlarda adet döngüsü varken tavşanlarda asabilik yarıyılı vardır. Asabilik yarıyılının ismiyse ‘ ’Östrus ’ ’ olarak öğrenilmektedir. Asabilik yarıyılına giren bir dişi tavşanın adet kanı dışarıya atılmadan rahim duvarı tarafından emmeye başlanır.
Şayet dişi tavşanın çevresinde bir erkek varsa, tavşanınız çok sık faize görecektir. Zira dişi tavşan, erkek tavşanı görünce kesintisiz faize isteğine girecektir ve bu da tavşanların ne kadar çok süratli üreyebildiklerini ispatlamış olacaktır.
Tavşanlar Regl Olur Mu?
Evet olurlar fakat tavşanın kanamasının olması klasik bir gidişat değildir. Şayet dişi tavşanın cinsel bölgesinde rastgele bir kanama varsa bu bir hastalığın habercisi de olabilir. Tavşanın doğum yapmak istediğini de açıklayabilir.
Tavşanınızda adet kanamasına eş bir kanama görürseniz hiç müddet kaybetmeden baytara götürünüz. Baytar hekim oluşan kanamayla alakalı olarak size Doğru bilgiyi verecektir ve gereken rehabilitasyonu uygulamış olacaktır. Tavşanlarda cinsel bölgede kanama varsa altta paylaştığımız özel vaziyetler sebebiyle bu gidişat ortaya çıkabilir;
Doğum sonrası,Rahim ve yumurtalık ile alakalı hastalıklar,İdrar yolu enfeksiyonu,Kanayan bölgenin yaralanması, kesik oluşması,Böbrek hastalıkları
Tavşanlarda Gebelik Süreci
Tavşanlar çok narin ve suskun hayvanlardır. Faize yapacakları zaman veya üremelerini bitirdikten sonra onlara vitamin, protein gibi yardımlar yaparak yine derlenmesini sağlayabilirsiniz. Sebze, meyve ve yeşillik yemekten beğenirler. Bu süreçte bu cins mahsulleri ona verebilirsiniz.
Doğum zamanında tavşanınıza netlikle alan kısıtlaması yapmalısınız. Zira tavşanınız hiç akla gelmeyen, sizin güç bulabileceğiniz bir yere doğumu yapabilir. Bu da hem tavşanın stresli olmasını hem de sizin kasvete girmenize neden olacaktır. Kısaca tavşanınız doğum yapmadan evvel ona bir doğum kolisi hazırlamalısınız.
Tavşanlar Kısırlaştırılabilir Mi?
Evet, hem erkek hem de dişi tavşanlar kısırlaştırılabilir. Fakat kısırlaştırma harekâtı baytar hekim tarafından yapılması lüzumludur. Kendiniz veya bir öğrenene tavşanınızı kısırlaştırma harekâtı için götürmeyiniz. Kısırlaştırma operasyonunu cerrahi bir biçimde pak ve reelci olarak yapabilecek tek şahıs baytar heKim.
Tavşanın Üremesini Nasıl Yasaklayabiliriz?
Tavşanlar aşinayı üzere çok sık bir biçimde doğum yapmaktadır. Bunun sebebi tavşanınızın çevresinde başka bir erkek tavşanın bulunması ve dişi tavşanın kesintisiz faize isteğine girmesidir. Tavşanınızın yanında erkek tavşanı ayırırsanız bir problem kalmayacaktır. Fakat dişi ve erkek tavşanı ayırmak yerine kısırlaştırma operasyonunu yapmanız daha Doğru olacaktır.
Tavşan Neden Yalar?
Tavşanların tipik ve garipsenecek hareketleri vardır. Bunlardan bir tanesi de kesintisiz yalama eyleminde bulunmasıdır. Şayet tavşanınız sizi kesintisiz yalıyorsa bu onun size karşı sevgi gösterdiği anlamını taşımaktadır. Aynı eylemi başka bir deyişle yalama işini tavşanlar kendileri arasında sevgi, hoşlantılarını emin etmek emeliyle yaparlar. Bir cins öpücük anlama kazanç ve bu gidişattan rahatsız olmanıza gerek yoktur.
Genel kategorimize bakmayı unutmayınız.