Anasayfa » Genel » 2022 model otomobillerde panik satışı başladı! Otomobil sektöründe dengeler değiştiren karar fiyatlara nasıl yansıdı?

2022 model otomobillerde panik satışı başladı! Otomobil sektöründe dengeler değiştiren karar fiyatlara nasıl yansıdı?

Ticaret bakanlığının ikinci el otomobil satışında 6 ay ve 6 bin km sınırlamasını kapsayan yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlülüğe girdi. 

Söz konusu yönetmelik, ikinci el otomobil ticareti yapmaya yetkili ve yılda 3’ten fazla araç satışı yapma noktasında yetki belgesine sahip oto galeriler, yetkili bayiler ve araç kiralama firmaları ile ticari faaliyet kapsamında ikinci el otomobil satışı yapan kişileri kapsayacak.

Yönetmeliğin yürürlülük tarihinden önce, ikinci el otomobil ticareti yapanlar adına tescil edilen otomobiller 6 ay ve 6 bin km şartına takılmadan 15 Eylül 2022’ye kadar satılabilecek.

KARAR SONRASI 2022 MODEL OTOMOBİL İLANLARI NEDEN ARTTI?

6 ay ve 6 bin km sınırlamasının ardından milliyet.com.tr’ye açıklamalarda bulunan Otomerkezi CEO’su Ali Karataş şu ifadeleri kullandı: “İkinci ele borsa gibi girip çıkanlar baktılar bu iş olmuyor biz bu anlamda ne kadar hızlı elden çıkarırsak o kadar hızlı satarız dediler. Bu insanlar bu işin ticareti ile ilgilenen kişiler değil. Biz 100 bin mükellef tespit ettik demişti sayın Bakan Nebati, bu 100 bin mükellefin üzerine gidilmesi lazım.

İçeriği Oyla

Yorum yapın