Monurol nedir ne için kullanılır, Monurol nasıl kullanılır, Monurol’in saklanması, Monurol’i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler, Monurol’in olası yan etkiler nelerdir.
Saşe
Fosfomisin
Ambalaj:
3 g/8 gx1 saşe.
End.:
Duyarlı patojenlerin neden olduğu komplike olmamış alt üriner sistem enfeksiyonlarının tedavisinde endikedir. Ayrıca diagnostik ve cerrahi prosedürlerin profilaksisinde kullanılır.
Kontrendikasyon:
Fosfomisine Aşırı duyarlılığı olanlarda ve kreatinin klirensi 10 mL/dak altında olan ciddi böbrek yetmezliği bulunan kişilerde kullanılmamalıdır.
Uyarılar:
Aç karnına alınmalıdır (yemeklerden 2-3 saat sonra).Geceleri yatmadan önce ve mesane boşaltıldıktan sonra kullanılması önerilir.Gebelikte kullanımı konusunda yeterli bilgi yoktur. Emziren annelerde emzirmeye devam etmeme veya ilacı kullanmama konusunda annenin ilaca gereksinimine göre karar verilmelidir.
Yan Etkileri:
Nadiren Gastrointestinal rahatsızlıklar (bulantı, diyare, pirozis) ve çok daha nadir cilt döküntüsü bildirilmiştir.
Etkileşmeleri:
Eş Zamanlı metoklopramid serum ve idrar konsantrasyonlarını düşürüleceğinden, birlikte kullanılmamalıdır.
Doz Önerisi:
75 yaşına kadar yaşlıların da dahil olduğu erişkinlerin komplike olmamış üriner sistem enfeksiyonlarında tavsiye edilen tek doz 3gdir. Transüretral cerrahi ve tanı amaçlı girişimler öncesinde önerilen profilaksi dozu iki kez 3glik tozlardır. İlk doz cerrahi girişimden 3 saat önce, ikinci doz cerrahiden 24 saat sonra alınmalıdır. Diyabetlilerde ve diyet yapan kişilerde her bir Monurol şasesinde 2.213 g şeker olduğu dikkate alınmalıdır.