Anasayfa » İlaç Rehberi » Lamisil

Lamisil

Laroxyl nedir ne için kullanılır, Laroxyl nasıl kullanılır, Laroxyl’in saklanması, Laroxyl’i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler, Laroxyl’in olası yan etkiler nelerdir.

Enterik Draje

Amitriptyline HCL

Ambalaj:

 10 mg x 30 draje

: : 25 mg 40 draje.

Endikasyon:

 Anksiyete Ve ajitasyon ile birlikte seyreden, reaktif endojen veya involüsyona depresyonlar, manik depresif psikozların depresif dönemleri de dahil olmak üzere depresyon tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Dibenzazepin İlaçlarına karşı bilinen aşırı duyarlılığı olan hastalar. Yakın zaman önce geçirilmiş miyokard enfarktüsü, her düzeydeki kalp blokları,kardiyak aritmiler.Trisiklik antidepresan kullanımıyla durumunun ağır olabileceği manik hastalar. Dar açılı glokom olgularında veya prostat hipertrofisini düşündürecek semptomları olan hastalar.MAO inhibitörleri ile birlikte verilmemelidir. MAO inhibitörleriyle tedavi gören hastalarda, MAO inhibitörlerinin kesilmesinden sonra amitriptilin tedavisinin başlanmasına kadar iki haftalık bir ara bırakılmalıdır. Amitriptilinin başlangıç dozu düşük olmalı ve aşamalı olarak artırılmalıdır. Amitriptyline karşı aşırı duyarlılığı olduğu bilinenlerde kullanımı kontrendikedir.

Uyarılar:

 Genç, yaşlı veya halsiz hastalarda kronik böbrek veya karaciğer hastalığı bulunanlarda dozları değiştirilmesi gerekebilir. Gebelikte özellikle de ilk trimesterde kullanımından kaçınılmalıdır. Gebeliğin son trimesterinde verilen trisiklik antidepresanlar yoksunluk semptomları, fetusta solunum depresyonu ve ajitasyon gibi yan etkilere neden olurlar. Amitriptilin Anne sütüne geçebilir. Bu nedenle, emzirme sırasında kullanımından kaçınılmalıdır. Doz, uygulama ve kişisel duyarlılık gibi etkenlere çeşitli derecelerde bağımlı olarak, hastanın araba ve makine kullanma gibi beceri gerektiren işlerde performansını değiştirebileceği hastalara söylenmelidir. Hastalara ayrıca, alkolün herhangi bir bozukluğu artırabileceği ve bu nedenle tedavi sırasında kullanılmaması gerektiği de söylenmelidir.

Yan Etkileri:

 En sık görülen yan etkiler uyuşukluk, ağız kuruluğu, baş dönmesi, kabızlık, akomodasyon bozuklukları, taşikardi, intraoküler basınç artması ve idrar tutukluğu gibi antikolinerjik etkilerdir.

İlaç Etkileşimleri:

 Amitriptilin,antikolinerjik ya da sempatomimetik ilaçlarla (lokal anestezikler kombine edilen epinefrin de dahil) birlikte ancak hekim kontrolünde kullanılabilir. Antidepresanlarla, antikolinerjik ilaçlarla birlikte kullanan hastalarda, paralitik ileus görülebilmektedir.Simetidin, trisiklik antidepresanların karaciğerdeki metabolizması azaltmakta ve eliminasyonu geciktirerek, bu ilaçların kararlıplazma konsantrasyon düzeyini yükseltmektedir. Amitriptilin Birlikte yüksek doz etklorvinol kullanılan hastalar yakından izlenmelidir.Amitriptilin guanetidin, debrizokin, betanidin ve klonidin gibi antihipertansiflerin etkisini bloke edebilir. Fluoksetin ve fluvoksamin gibi serotonin geri emilim inhibitörleri ile beraber kullanımı,amitriptilinin plazma konsantrasyonunu artırabilir. Bu nedenle,doz ayarlaması gerekebilir.

Doz Önerisi:

 Yetişkinlerde önerilen başlangıç dozu günde 3×10-25 mg’dir. İstenilen terapötik yanıt alınana kadar doz kademeli olarak artırılabilir. Sürek dozu genellikle günde 50 ile 100 mg sınırları arasında, tek doz halinde akşamları ya da yatmadan hemen önce verilebilir.Nadir olarak günlük dozun 150 mg’yi aşması gerekebilir. Bununla birlikte hospitalize hastalarda dozun 300 mg’ye kadar çıkarılması bazan gerekebilir.Yaşlı hastalarda her zaman daha düşük dozlarda başlanmalıdır.

İçeriği Oyla

Yorum yapın