Anasayfa » İlaç Rehberi » Neosporin

Neosporin

Neostigmin nedir ne için kullanılır, Neostigmin nasıl kullanılır, Neostigmin’in saklanması, Neostigmin’i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler, Neostigmin’in olası yan etkiler nelerdir.

Ampul

Neostigmin metil sülfat

Ambalaj:

 0.5mg/1 mL x 6 ampul.

Endikasyon:

 Aşağıdaki Durumlarda endikedir: İç Hastalıkları: Atonik konstipasyon, meteorizm (örn. radyolojik inceleme öncesinde), paroksismal taşikardi.Nöroloji: Myastenia gravis psö-doparalitika,paralizi, spazm, fasiyal paralizi, hemipleji, monopleji, poliomiyelit,spastik serebral palsi, örneğin Little hastalığı, tortikolis, posttravmatik durumlar (postkonküzyonel durumlar, kafa travması veya lomber ponksiyon sonrası ortaya çıkan, migren veya baş ağrısı, periferik sinir yaralanmaları),nevralji.Cerrahi, Üroloji: Postoperatif bağırsak atonisi ve üriner retansiyon,kürar antagonizması (kürar ve kürar tipi kas gevşeticilerin etkilerini nötralize edilmesi).Kadın Doğum: Gebelikte midede yanma, şişkinlik, menstrüasyon gecikmesi.KBB: Kulak çınlaması, ağır işitme, Meniere hastalığı,Ozena.Göz: Glokom.

Kontrendikasyon:

 Bronşiyal Astma, yeni koroner tıkanıklığı olguları, parkinsonizm, epilepsi,vagotoni, bradikardi, bağırsak idrar yolu obstrüksiyonu, hipotansiyon halleri ve neostigmin metil sülfata karşı duyarlığı olanlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Neostigmin yalnız kürar veya kürar benzeri sentetik kas gevşeticiler ne, yani depolarizan olmayanlara karşı antagonist etki gösterir.Depolarizan maddelerle ise tam aksine bir sinerji görülür. Epilepsi, bronşiyal astma, bradikardi, vagotoni, hipertiroidizm,kardiyak aritmiler, peptik ülser ve koroner oklüzyonu ndan sonra dikkatle kullanılmalıdır. Antikolinesteraz ilaçların gebeliğin son safhalarında İV uygulandığında prematüre doğumlara yol açabileceği dikkate alınmalıdır. Neostigmin metil sülfatın anne sütüne geçipgeçmediği bilinmemektedir. Bebekte gösterebileceği yan etkiler göz önünde bulundurularak, annenin ilaçtan elde edeceği yarar dikkatealınarak ilacın veya emzirmenin kesilmesine karar verilmelidir.

Yan Etkileri:

 Tükürük Salgısında artış, bulantı, kusma, abdominal kramplar ve diyare görülebilir. Alerjik reaksiyonlar da bildirilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Bazı antibiyotikler özellikle neomisin, streptomisin ve kanamisin hafif ama belirgin nondepolarizan bloker etkisi gösterebilirler ve bu etki nöromusküler blokajı artırabilir. Lokal ve bazı genel anestezikler, antiaritmik ilaçlar ve nöromusküler iletiyi bozan diğer ilaçlar myastenia gravis hastalarında eğer kullanılırsa dikkat edilmeli; neostigmin dozu bunagö-re ayarlanmalıdır.

Doz Önerisi:

 Günlük doz 1-2 Ampuldür.Enjeksiyonlar SC, IM ve IV olarak uygulanabilir.

 

İçeriği Oyla

Yorum yapın